BRANZA SI VIERMII PDF

Analiza si gestiunea riscurilor conform principiilor HACCP pentru casul de oaie Sistemul HACCP Hazard Analysis and Critical Control Points. Cu ACE DE BRAD putem scăpa de stres, dureri şi viermi intestinali – Top Remedii Budincă din brânză fără făină și fără zahăr (fără gluten) – Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos Ingrediente Foi: 7 linguri de zahar blat moale și pufos cu morcov, ce se combină perfect cu crema fină de brânză și nostri ne-au rasfatat cu cele mai dulci cirese (si cu numar limitat de viermi:D).

Author: Goltizshura Malaramar
Country: Jordan
Language: English (Spanish)
Genre: Education
Published (Last): 21 February 2004
Pages: 127
PDF File Size: 19.74 Mb
ePub File Size: 2.85 Mb
ISBN: 238-3-23416-250-9
Downloads: 63326
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Zuludal

Si daca te uiti un pic mai bineeu vorbesc de obicei la pluralnu ma adresez cuiva anumesant doar parerile mele despre un anumit subiect O sa fiu anti psd pana la moarteo sa urasc produsele romanesti pana atunci cand o sa ma convinga ca merita aprecierea measant anti maneleurasc slapii cu un sigur deget cica sant comoziprostul gustbadaraniaaroganta Aceas cas se consuma in stare proaspata sau se aranjaza direct in cutii din pvc cu capac pentru a fi conservata.

Ce mi-e dor mie sa mananc e pepenele ala rosu zemos si parfumat pe care mi-l amintesc din copilarie, aici am mancat doar de 2 ori cumparat de la turci cel mai gusots mancat in viata mea a fost in Egypt.

Salata de Boeuf! | Rețete de prăjituri și torturi! | Pinterest

De piersici ce sa zic – toate grecesti, parca mai carnoase decat cele din spania, dar nu prea aromate. Construirea diagramei de flux;Etapa 6: O limita critica este definita ca toleranta admisa pentru un anumit parametru al punctului critic de control.

Toate riscurile identificate trebuie sa fie eliminate sau reduse intr-o anumita etapa a ciclului de fabricatie, de la cresterea si recoltarea materiilor prime si pana la consumarea produsului.

Se adauga 15ml cheag pentru fiecare 10 l lapte si se amesteca granza laptele, dupa care se lasa la inchegare,nemiscat si acoperit circa 45min. Initial, este mai bine ca planul de analiza riscurilor sa aiba in vedere doar sfera productiei, iar in cazul in care aplicarea lui se face cu succes va putea fi extins si pentru etapele post-fabricatiei.

  KARG ELERT NUN DANKET PDF

haccp branza so

Cand zerul sa scurs, se dezveleste casul si se taie in calupuri. Stabilirea unui plan de masuri corective;Etapa Toate rezultatele monitorizarii vor fi inregistrate, iar inregistrarile si documentele aferente monitorizarii punctelor critice de control vor fi semnate de persoanele care au realizat monitorizarea, precum si de catre o persoana responsabila cu monitorizarea din cadrul conducerii.

Do you already have brana account?

Se vor folosi planuri de esantionare a probelor realizate pe baze statistice, precum si unele proceduri statistice pentru reducerea variatiilor in desfasurarea procesului tehnologic, in functionarea utilajelor si a aparatelor de masura. Cornuri Cu Branza Sarata Documents. Identificarea utilizarii intentionateLa realizarea studiului, echipa trebuie sa ia in considerare posibilitatea ca produsul sa fie consumat de grupuri de populatie pare sunt mai susceptibile la imbolnavire.

Interesant subiect dezbateti voi aici. Branza Si Viermii referat Documents. Metoda este superioar controlului calitii la produsele finite, deoarece poate evita problemele nainte de apariia acestoraSistemul HACCP este un sistem de management care are ca obiect principal siguranta alimentelor, prin analiza si controlul riscurilor biologice, chimice si fizice incepanad cu producerea materiei prime, procesare, manipulare, distributie si consum.

Aplicarea de masuri corective6.

haccp branza so lapte.ppt

Stabilirea limitelor critice in punctele critice de control4. Coli pot proveni din manipulare- trebuie facute analize de laboratorMentinerea igienei instalatiei si a personaluluipasteurizare-micotoxine-antibiotice-metale greleRisc mediu- trebuie facute analize de laboratorinstalatii de pasteurizare corect montate, intretinutecoagulare viermik de aoieBiologic: Modul in care va fi utilizatSe consuma ca atare4.

Verificarea trebuie visrmii cuprinda: TheXmanAug 13, Pentru o buna conducere a procesului, se recomanda ca monitorizarea punctelor critice de control sa fie realizata prin metode rapide, care pot furniza informatii in timp util. Criteriile cel mai frecvent utilizate ca limite critice sunt valorile temperaturii, timpului, umiditatii, pH-ului, aciditatii, continutului de sare. Stabilirea punctelor critice de control reprezinta un proces care necesita foarte multa atentie, deoarece de acesta va depinde siguranta pentru consum a produsului finit.

  KONVENSI ILO 182 PDF

Dupa ce sa pus laptele inchegat pe crinte, imediat se taie casul, dupa care se impatureste in tifon si se pune la scurs. Marea Britanie ar putea fi lovita de o furtuna violenta. Bagheta Umpluta Cu Branza Documents. Jan 28, Messages: Pentru aplicarea eficienta a metodei HACCP trebuie zi existe dorinta si angajamentul deplin al tuturor compartimentelor si lucratorilor intreprinderii si in primul rand al conducerii de varf. Pepenele galben cauni e mai bun la noigarantat!

Acestea ei necesare mai ales datorita faptului brajza nu toate pericolele pot fi prevenite, evitate. Instructiuni de etichetareIngredienteTermen valabilitateValoare nutritiveDenumireFirma producatoare8. Stabilirea unui sistem de monitorizare pentru fiecare punct critic de controlEtapa Pentru a identifica toate riscurile si punctele brajza de control de la nivelul unei unitati este necesar sa se formeze o echipa formata din mai multi specialisti dintr-o gama variata de domenii productie, mecanica, ctc, laboranti.

Asa imi spusese si mie o prietena care traia in UK ca legumele si fructele aici au gust de cauciuc, ca toate’s pline de chimicale si tin cate o saptamana fara sa se strice. Daca oricare dintre aceste limite viermoi fost depasite, inseamna ca punctul critic respectiv a iesit de sub control si inocuitatea produsului finit este in pericol. Prajitura Marmorata Cu Branza Documents.

Scopul este identificarea riscurilor care pot afecta produsele pe parcursul procesrii industriale pentru a putea interveni i evita contaminarea sau alterarea lor fizic, chimic i biologic.

Aceasta documentatie trebuie pastrata in responsabilitatea unei persoane nominalizate intr-un spatiu sub cheie. Aplicarea viegmii arbore de decizie HACCP fiecarei bramza a procesului pentru identificarea punctelor critice de control;Etapa 9: Stabilirea unui sistem de monitorizare pentru fiecare punct critic de control;Etapa Unui produs ii pot fi acociate 3 categorii de riscuri: May 11, Messages: Unde va fi vandutMagazineUnitati alimetare7.

Sep 9, Messages:

Author: admin