CODUL OCUPATIILOR DIN ROMANIA 2011 PDF

Oct 24, Romanian term or phrase: aruncător din cate am cautat eu nu exista aceasta meserie in CLASIFICAREA OCUPAŢIILOR din ROMANIA. Codul Penal al Romaniei, actualizat , prin Legea / (“legea micii anumite functii, ori pentru exercitarea unei profesii, meserii sau altei ocupatii. December (15 articles); November (22 articles); October (20 articles); September (18 articles); August (9 articles); July (22 articles).

Author: Nam Nikomuro
Country: Montenegro
Language: English (Spanish)
Genre: Personal Growth
Published (Last): 5 September 2005
Pages: 421
PDF File Size: 12.6 Mb
ePub File Size: 19.21 Mb
ISBN: 291-2-34227-767-9
Downloads: 33393
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Zulubei

O noua cerere nu se poate face decat dupa trecerea unui termen de cel putin coodul an de la data respingerii cererii anterioare. Masura prevazuta in art. Sortatori si controlori de calitate pentru produse exclusiv mancaruri si bauturi.

Inlocuirea in caz de pluralitate de infractori sau de infractiuni Art.

Cor 2013 Clasificarea Ocupatiilor Din Romania

Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente. Dupa luarea masurii libertatii supravegheate, instanta incunostinteaza scoala unde minorul invata sau unitatea la care este angajat si, dupa caz, institutia la care presteaza activitatea stabilita de instanta. Executarea pedepsei la locul de munca poate fi dispusa si in caz de concurs de infractiuni, daca pedeapsa aplicata pentru concursul de infractiuni este de cel mult 3 ani inchisoare si sunt intrunite celelalte conditii prevazute in alineatul precedent.

Referent de specialitate marketing. In cazul in care parasirea comenzii s-a savarsit in timpul luptei, de catre comandantul unei nave sau al unei grupari de nave militare, pedeapsa este detentiunea pe viata sau inchisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi. Romanian Classification of Occupations. Tentativa se sanctioneaza cu o pedeapsa cuprinsa intre jumatatea minimului si jumatatea maximului prevazute de lege pentru infractiunea consumata, fara ca minimul sa fie mai mic decat minimul general al pedepsei.

  CLODOVIS BOFF PDF

In cazul in care s-a cauzat moartea, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 15 ani. In cazul neindeplinirii masurilor de supraveghere ori a obligatiilor stabilite de instanta, potrivit art.

Prin afisarea sau difuzarea hotararii de condamnare nu poate fi dezvaluita identitatea victimei, afara de cazul in care exista acordul acesteia sau al reprezentantului sau legal. Pedeapsa principala in caz de concurs de infractiuni savarsite de persoana fizica. Termenele aratate in alin. Muncitori necalificati in transporturi si depozitarea marfurilor. De asemenea, nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, savarsita din cauza unei constrangeri morale, exercitata prin amenintare cu un pericol grav pentru persoana faptuitorului ori a ocjpatiilor si care nu putea fi inlaturat in alt mod.

Anularea suspendarii dn infractiuni savarsite anterior Art.

La data cand minorul devine major, instanta poate dispune prelungirea internarii pe o durata de cel mult 2 ani, daca aceasta este necesara pentru realizarea scopului internarii. Punerea in miscare a actiunii penale Art.

Specialisti in domeniul sanatatii neclasificati in grupele de baza anterioare. Daca condamnatul se sustrage de la prestarea activitatii in cadrul unitatii sau nu-si indeplineste in mod corespunzator indatoririle ce-i revin la locul de munca ori nu respecta masurile de supraveghere sau obligatiile stabilite prin hotararea de condamnare, instanta poate sa revoce executarea pedepsei la locul de munca, dispunand executarea pedepsei intr-un loc de detinere.

Banii, valorile sau orice alte bunuri primite se confisca, iar daca acestea nu se gasesc, condamnatul este obligat la plata echivalentului lor in bani. Directori de intreprinderi si conducatori din domeniul administrativ neclasificati in grupele de baza anterioare. Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori. Interzicerea drepturilor prevazute in art. In cazul cand pedeapsa prevazuta de lege este detentiunea pe viata, se aplica pedeapsa inchisorii de la 2 la 10 ani.

  IAIN M BANKS INVERSIONS PDF

Vatamarea corporala grava savarsita de catre un functionar public, in conditiile alin. Monica Taranu France Local time: Fermieri, pescari si vanatori a caror productie este destinata consumului propriu inclusiv culegatori de produse agricole din flora spontana. Cand exista circumstante atenuante, pedeapsa complementara privativa de drepturi, prevazuta de lege pentru infractiunea savarsita, poate fi inlaturata.

In cazul infractiunilor continue termenul curge de la data incetarii actiunii sau inactiunii, iar in cazul infractiunilor continuate, de la data savarsirii ultimei actiuni sau inactiuni. Daca fapta prevazuta in alin.

Integral: Codul penal, actualizat , prin Legea /

Cu aceeasi pedeapsa se 20111 laudarea in public a celor care au savarsit infractiuni sau a infractiunilor savarsite de acestia. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza cetateanul roman sau persoana fara cetatenie domiciliata pe teritoriul statului roman, care, rmoania timp de razboi, lupta sau face parte din formatii de lupta impotriva statului roman sau a aliatilor sai.

Lovirea sau actele de violenta care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare ingrijiri medicale de cel mlt 20 de zile se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

Este de asemenea complice persoana care promite, inainte sau in timpul savarsirii faptei, ca va tainui bunurile provenite din aceasta sau ca va favoriza pe faptuitor, chiar daca dupa savarsirea faptei promisiunea nu codjl indeplinita. In cazul prevazut la alin.

Author: admin