DNEVNIK TRENINGA I ISHRANE PDF

Kasnije je dnevnik treninga mogue analizirati i ukljuiti ga u plan tempiranja forme . Pretreniranost se moe pojaviti i kao rezultat loe ishrane ili. Download Dnevnik & Tablica Kalorija apk for Android. Brzi pregled kalorija i nutritivnog sastava hrane, kao i vodjenje dnevnika. časove scenskog pokreta imaćemo i radionice koje se odnose na retoriku, dikciju, razne vrste sportskih treninga, časove pravilne ishrane.

Author: Mak Daigrel
Country: Nepal
Language: English (Spanish)
Genre: Finance
Published (Last): 26 December 2004
Pages: 60
PDF File Size: 10.86 Mb
ePub File Size: 11.9 Mb
ISBN: 235-1-15995-836-2
Downloads: 65324
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Jurn

Druga velika utrka koja se vozi u Italiji je Giro di Lombardia koja se vozi na usponima oko jezera Como.

Vonjom s iskusnijim biciklistima najbre e nauiti mnoge vje-tine i male trikove. Na strmim nizbrdicama jo vie teine je na prednjem kotau to ozbiljno ugroava stabilnost, zato na veim strmimama tijelom treba prebaciti vie teine u nazad.

Kad se razvrti na tim prijenosima promijeniti na veliki lananik. Ovo je osobito izraeno na ishgane i na tre-nutak naglo uspori kretanje bicikla to moe dovesti do pada biciklista iza onog koji se digao sa sjedala. To moe uzrokovati i bolove u sto-palu zbog male povrine prijanjanja cipele na pedalu. Krajem tih ovaj isnrane ulazi dnrvnik masovnu primjenu.

Krajem tih Campagnolo poinje iahrane i karbonska vlakna u najskupljim dijelovima. Osniva utrke je Henri Desgrange, a sponzor je bio asopis LAuto. Lananike treba odmastiti prikladnim sredstvom i prebrisati. Nikada ne koristiti pamune materijale u biciklizmu jer oni zadravaju vlagu pa je u njima hladno i moe doi do prehlade. Meka guma se bolje prilagoava podlozi pa je otpor kotrljanja na grubim povrinama manje. Preskakanje takoer ometa ritam i moe dovesti do kontakta biciklista u koloni pa ga je potrebno izvoditi s posebnim oprezom ili potpuno izbjei.

Takav poloaj tijela, osim to je neudoban i moe izazvati problem s vratnim miiima i sjedenjem ujedno je i opasan na biciklu koji nije predvien za takvu vonju jer je uzduna ravnotea znatno promijenjena i previe je teine oslonjeno na prednji kota to smanjuje upravljivost. Na usponima je zavjetrina ionako manje bitna i potrebno je koncentraciju preusmjeriti na vonju pa nije problem ako dnevbik vozi s pomakom u stranu, a ne izravno iza drugog biciklista.

  AIRWELL RC 4 PDF

Skliznuti po sjedalu i sjesti na gornju cijev okvira kako bi noga imala vrst oslonac. Preporuljivo je odmah prebaciti na manji prednji lananik.

Plan ishrane *1300 kcal* i treninga za mršavljenje

Na njima treba sjediti i na biciklu. Automobilisti takoer nee biti oduevljeni. Prije davanja smjene tj.

Ako ovaj tjedan izdri u grupi 10km, slijedei neka pokua izdrati Kurble neka budu u horizontalnom poloaju kako bi pedale dhevnik dio teine. Ja bih rekao da je biciklist kralj sportaa.

Pucanje tih dijelova moe biti vrlo opasno pa je vano da se to ne zaboravi.

@fitnesschallengeee – Dnevnik fitness ishrane???? – Obrok pre treninga 🙂 50g zobenih pahuljica s

Ako je unutarnja noga pritisnuta prema rami poveava se stabilnost i kontakt izmeu biciklista i bicikla. Zbog toga je preporuljivo povremeno pogledati ima li u parkiranim automobilima nekoga kako bi se uoila opasnost. Noge neka budu ushrane u vrstom kontak-tu uz ramu i sjedalo, to poveava stabilnost i uvruje kontakt izmeu bicikla i vozaa. U dobu smo kada elektrini mjenjai ulaze u uporabu. Uz sputanje volana potrebno je pomaknuti sjedalo naprijed kako bi se odrao kut izmeu trupa i nogu.

Mogue je postii gotovo istu brzinu uobiajenim i be-skrajno sigurnijim poloajem uz malo panje na detalje. Konice na biciklu su vrlo snane, ali treba znati iskori-stiti njihov potencijal. Vjebati sputanje mogue je i manjom brzinom na cesti koja nije jako nagnuta, treba samo puno panje obratiti na tehniku. Zato lanac mora biti ispravne duljine kako bi opruga u mjenjau imala dovoljan raspon.

Tako mu bicikl nee djelovati udno i strano. Zato je dobra vjeba, ali za nju je potrebna ve poetna razina sposobnosti. Ako se udaljenost meu kotaima previe smanji smanjiti pritisak na ped-ale kako bi se udaljenost normalizirala. Nikad ne k ice ili sline tanke vezice jer mogu prerezati gumu.

  GEEMARC CL-1 PDF

Biciklistiki Prirunik HBS Izdanje

Biciklisti-ke cipele imaju tvrdi potplat koji omoguava efikasniji prijenos snage i rasporeuje optereenje ravnomjerno na cijelo stopalo. Tlak ne treba smanjivati na manje od 5 bara jer onda nastaje opasnost od buenja gume na rub felge pri nailasku na rupu ili slino. Vonja po kii zapravo zgleda neugodnijom nego to to ustvari je. Udobnost se osjeti pri prolasku preko grba i vrlo grubih ili oteenih dijelova ceste.

Published on Dec View Download 6. Stjepan Ljubi-Vojvoda se kratko bavio biciklizmom, ali je ostvario znaajne uspjehe i bio na prvi profesionalac Evo rjeenja za koje je potrebno dosta vjebe, ali jednom kad se ova vjetina naui vrlo je korisna.

Vonja po pravcuManjak vjetine vonje po pravcu moe biti koban kad se biciklist nae na prometnoj cesti, to je dnevnkk nekad neizbjeno. Moderne kacige su lagane ishgane udobne. To je dozvola za nastup na natjecanjima pod okriljem meunarodnog biciklistikog saveza UCI i nacionalnih saveza koji su pod njime. Nogu je potrebno zakrenuti kako bi se otkopala.

Teoretski lanac se moe po-praviti ak i avlom naenim na cesti, ali kod modernih i uskih lanaca to je vrlo teko. Ako je cesta slobodna pomaknuti se prema vanj-skoj strani ceste i blago okrenuti volan od zavoja pa se nagnuti u njega.

Author: admin