EROTSKA POEZIJA PDF

Erotska Poezija – Google+. Erotska Poezija. About. Posts. Looks like you’ve reached the end. Looks like you’ve reached the end. Unable to load more. Retry. Title, Sovremena makedonska ljubovna i erotska poezija. Author, Dlanka Nepočinka. Publisher, Kuboa, Length, pages. Export Citation, BiBTeX . Dlanka Nepočinka: Sovremena makedonska ljubovna i erotska poezija. Front Cover. Kuboa, – Erotic poetry, Macedonian – pages.

Author: Zulkijinn Akinorg
Country: Turkmenistan
Language: English (Spanish)
Genre: Sex
Published (Last): 19 March 2011
Pages: 264
PDF File Size: 5.94 Mb
ePub File Size: 4.5 Mb
ISBN: 209-9-47776-409-1
Downloads: 88317
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Shakajinn

Njihove demancije zbunjuju Boga i Sotone Njihove dogme u rijecima slijepoj publici pune su zla i mina razaranja milom ili silom ratom, a ne mirom I evo me, htio bih stihom da se pokazem na pola mrtav i iznuren Pjesniku Dragi Cingelu Prije 5 godina. Slijediti ostre misli Trebao bi biti svoj Simbolicki s mitomanskom konotacijom ovo sto nas je ostalo ispredamo prazne zjale Oci su mi se u kisni obzor razlile plavetnilo iz njih iscurilo i svjetlost dana me je zastidjela cvrkut ptice doimao vesel Agenda na zidu mog kalendara popunjena je danima iscekivanja trbuhozborci grizu jaja u pomahnitalom ambijentu ja zapocinjem dan s nevjericom Jos je ostalo nesto vremena da se zasucu rukavi povuce voda na kotlicu i govna saperu u solju Smrad je obuzela pretorij pokusnih kunica u sirem radijusu i nakotile se guje sarulje nocim izviruju u svijet i osmatraju padanje zvijezda iz licimjernih moralisanja s gorkim okusom nicu kore od banana i spomenici ljudskoj gluposti nezasit budzovan u dvoru svome od sakralne umjetnosti opipava mlado tijelo novorodjenceta od obecanog ovozemaljskog raja, golet i pustinja nekolicina mladih diletanata u sred grada grajom testira raju i povlace se krisom u svoje utvrde od kartona u drugom dijelu pretorija dijele se lazne dionice patriotizma i gladan buntovnik ulovljen na keder od sarolikih boja koprca se na ledini u sustavu od govana Ebolom sam umazao cijeli stan Na bosanski forum svi unose radost.

  EPSON POWERLITE 435W PDF

Erotska poezija Poezija, proza, pisci, pravopis, povijest jezika, dijalekti, lokalizam. Zaboravi sve tuge nacrtat cu ti poklon, korpu jestivih gljiva, ljubicast zalazak sunca ples lisca u vrtlogu rijeke tvrdoglavu i upornu kisu tebe kako gazis bosa po lokvama jesen i pjesmu pred vratima oktobra Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom.

U zagusljivom automobilu – kao u loncicu. Gotovo se i ne sjecam necijeg iskrenog osmjeha Fait Eros fatalni eros.

Erotska poezija – Page 2 – Bosanski forum

Otvaram vrata, knjigu stan pobijedili su, govorim sebi u erogska Desetkovani smo neki od neprijatelja neki od prijatelja nekolicinu nas je rakija podmuklo ubila Zenu najbolju u svijetu, da ucinim sretnom Memorija iz proslosti se odrzava nekako, dolazi, pa se smanjuje al traje Opet se mijenjam kao vjetar u planinama. Nemam vremena Memorija iz proslosti se odrzava nekako, dolazi, pa se smanjuje al traje Zanima me da zaboravim da postoji.

Da osecam pod prstima kako ti se misic po misic napinje dok po njima prelazim kao po frotska Slika nam ne treba Ovdje, u redovima, koje crtam, znam, i dio je moje duse za tebe naslikan Jos nas je ostalo desetak otprilike Sav svoj osrednji duh ti poklanjam vece Iz nerazumljive melankolije Iscrpljen Procitao sam eeotska ali kasno Sad i nemam vise vremena ponovno puzeci da im titram jaja i podilazim Ljut i od nevjerice zanjemio Oni su izmislili Pakao i svoje svete knjige da bi vas drzali u strahu u nadi i bijedi Zanima me da si tu.

  BEFORE MIDNIGHT BY CAMERON DOKEY PDF

Gledam te nekim eerotska ocima upravo onako kako ne treba Zgazio nas je proces deziluiziranja i nazadovanja u svim oblicima Nekud nekad trcim, bez daha! Ja bih, naravno, ispravio evaluaciju i evoluciju Ali zaista nemam vremena Nizasto Nemam vremena. I da budes tu. Nemam vremena nizasto vise, nemam vremena Zagrliti i usred zlatnih vrtova horizonta te dovesti, milovati tvoja meka bedra rajskim mirisima narda i na proplanke stomaka tiho pustiti medene uzdahe.

Author: admin