LEGEA LOCUINTEI ACTUALIZATA 2011 PDF

LEGISLAȚIE / ORGANIZARE ANPIS Ordonanţă de urgenţă Nr/ privind 52/, Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. . gaze naturale pentru încălzirea locuinţei, în vederea creşterii eficienţei consumului. definite în Legea nr/ privind asistenţa socială. . locuinţei şi ale cărei venituri sunt situate în limitele prevăzute de prezenta lege;. / al Parlamentului European și al Consiliului din 5 aprilie privind . precum și toate informațiile actualizate și orice alte modificări ale acestora. . pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii locuinței nr.

Author: Goltigami Zulkisho
Country: Iraq
Language: English (Spanish)
Genre: Art
Published (Last): 17 March 2007
Pages: 87
PDF File Size: 15.24 Mb
ePub File Size: 12.42 Mb
ISBN: 720-5-86152-852-6
Downloads: 92299
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Samujar

Lovirile sau vatamarile cauzatoare de moarte. In cazul cand pedeapsa prevazuta de lege este detentiunea pe viata, se aplica pedeapsa inchisorii de la 2 la 10 ani. Gratierea are efecte si asupra pedepselor a caror executare este suspendata conditionat.

Interzicerea drepturilor prevazute in art.

Legislație – Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială

In aplicarea dispozitiilor alineatelor precedente se are in 22011 durata pedepsei pe care o executa condamnatul. In cazul recidivei prevazute in art. Daca pirateria a avut vreuna dintre urmarile aratate in art. Purtarea in public a unei uniforme, embleme, insigne sau altor asemenea semne distinctive neautorizate, in actuqlizata aratate in alin.

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala. Intrebuintarea de promisiuni, amenintari sau violente impotriva unei persoane aflate in curs lfgea cercetare, ancheta penala ori de judecata, pentru obtinerea de declaratii, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Pedeapsa se aplica potrivit dispozitiilor art. In cazul in care fapta se savarseste de o persoana inarmata, de doua sau mai multe persoane impreuna, in timpul noptii sau prin folosire de calitati mincinoase, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 10 ani.

Legea / | Legislatie gratuita

Distrugerea, degradarea sau aducerea in stare de neintrebuintare a unei conducte petroliere sau de gaze, a unui cablu de inalta tensiune, a echipamentelor si instalatiilor de telecomunicatii sau pentru difuzarea programelor de radio si televiziune ori a sistemelor de alimentare cu apa si a conductelor magistrale de alimentare cu apa, se pedepsesc cu inchisoare de la unu la 10 ani.

Termenele aratate in alin. Fapta constituie furt chiar daca bunul apartine in intregime sau in parte faptuitorului, dar in momentul savarsirii acel bun se gasea in posesia sau detinerea legitima a altei actializata.

  EPIDERMOLISIS BULLOSA EN NIOS PDF

Divulgarea secretului care pericliteaza siguranta statului. Tot astfel se sanctioneaza distrugerea in intregime sau in parte, ori insusirea sub orice forma, nejustificata de vreo necesitate militara si savarsita in proportii mari, a oricaror alte bunuri.

Nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului.

Legea Nr.244 din 05.12.2011

Prescriptia executarii pedepsei care a inlocuit pedeapsa detentiunii pe viata. Cand prin faptele prevazute in alineatele precedente s-a produs o tulburare in activitatea de transport pe calea ferata sau un accident de cale ferata, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 15 ani, iar in cazul cand s-a produs o catastrofa de cale ferata, pedeapsa este inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.

Impacarea produce efecte si in cazul in care actiunea penala a fost pusa in miscare din oficiu. Constituie tentativa si producerea sau procurarea mijloacelor, a instrumentelor sau luarea de masuri in vederea comiterii faptei prevazute la alin. Punerea in miscare a actiunii penale pentru infractiunile prevazute in alineatul precedent se face numai cu autorizarea prealabila a procurorului general.

Executarea pedepselor complementare aplicate persoanelor juridice ce nu pot fi dizolvate sau a caror activitate nu poate fi suspendata se prescrie intr-un termen de 3 ani, care curge de la data la care pedeapsa amenzii a fost executata sau considerata ca executata. Degradarea militara poate fi aplicata condamnatilor militari si rezervisti pentru infractiuni savarsite cu intentie, daca pedeapsa principala stabilita este de cel putin 5 ani si de locuintwi mult 10 ani.

Ori de cate ori legea prevede ca o infractiune se pedepseste numai cu amenda, fara a-i arata limitele, minimul special al acesteia este de lei, iar maximul de In cazul in care exista circumstante agravante, persoanei actualizara i se aplica amenda care poate fi sporita pana la maximul special, prevazut in art. In cazul faptelor prevazute la alin. Amenda se stabileste tinandu-se seama de dispozitiile art.

Fapta constand intr-o actiune savarsita din culpa constituie infractiune numai atunci cand in lege se prevede in mod expres aceasta. In cazul neindeplinirii masurilor de supraveghere ori a obligatiilor stabilite de instanta, potrivit art. Luna si anul se socotesc implinite cu o locuimtei inainte de ziua corespunzatoare datei de la care au inceput sa curga. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza intrebuintarea de cuvinte insultatoare ori gesturi obscene sau amenintatoare in mod nemijlocit la adresa integritatii fizice a unui judecator, a unui procuror sau a unui organ de cercetare penala, politist sau jandarm, pentru fapte indeplinite in exercitiul functiei.

  EJERCICIOS PSICOMETRICOS GRATIS PDF

Executarea pedepselor complementare incepe dupa ramanerea definitiva acutalizata hotararii de condamnare.

Cumpără forma actualizată

Folosirea fara drept a unui sigiliu ori a unei stampile cu stema tarii se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda. Instanta poate sa nu dispuna confiscarea bunului daca acesta face parte din mijloacele de existenta, de trebuinta zilnica ori de exercitare a profesiei infractorului sau a persoanei asupra careia ar putea opera masura confiscarii speciale.

Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza distrugerea ori degradarea din culpa a unei conducte petroliere sau de gaze, atcualizata unei retele electrice, a echipamentelor si instalatiilor de telecomunicatii sau pentru difuzarea programelor de radio si televiziune ori a sistemelor de alimentare cu apa si a conductelor magistrale de alimentare cu apa, daca a avut ca urmare aducerea in actualiazta de neintrebuintare a zctualizata.

Aplicarea pedepsei interzicerii unor drepturi este obligatorie cand legea prevede aceasta pedeapsa.

Afisarea hotararii de condamnare se realizeaza in extras, in forma si locul stabilite de instanta, pentru o perioada cuprinsa intre o luna si 3 luni.

Suspendarea conditionata a executarii pedepsei nu atrage suspendarea executarii masurilor de siguranta si a obligatiilor civile prevazute in hotararea de condamnare. Masura internarii se ia fata de minorul in privinta caruia celelalte masuri educative sunt neindestulatoare. Daca s-au stabilit mai multe pedepse complementare de natura diferita, sau chiar de aceeasi natura dar cu continut diferit, acestea se aplica alaturi de pedeapsa inchisorii.

Author: admin